Bonus odds – oddsbonusar hos spelbolag

Inom odds och betting finns det en möjlighet att få ut mer av sitt spelande. Det handlar om att ta emot en bonus för odds och på så sätt få ut mer av sin upplevelse. När du registrerar dig som ny medlem hos en bettingsida kan du som önskar ta emot ett erbjudande. Nästan alla spelbolag erbjuder någon form av odds bonus idag och det finns många fördelar med detta.

Vi på bettingodds.se tycker mycket om oddsbonusar och har på denna sida samlat de bästa operatörerna som erbjuder bonusar för sports betting men också allmän information om bonusar för odds så att du enklare ska veta vilket erbjudande du ska ta emot. Vår förhoppning är att det ska leda till att du får en riktigt häftig start på ditt äventyr.

bonus odds

Välkomstbonus för nya spelare är det vanligaste

Som ny kund kan du belönas med en välkomstbonus. Den kan komma i många olika varianter men den absolut vanligaste versionen är att få en oddsbonus där din första insättning blir matchad. Exempelvis kan du ta emot 100% bonus upp till 1000 kronor. Gör du då en insättning på 1000 kronor får du 2000 kronor att spela för. Det innebär att du dubblar din insättning vilket många uppskattar.

Din insättningsbonus kan du använda som du önskar. Du är inte låst till någon enskild match eller sport med en insättningsbonus. Istället är detta den perfekta möjligheten att kunna utforska utbudet av odds och marknader samtidigt som du minskar risken avsevärt.

Håll koll på omsättningskrav och minimum odds

När det kommer till en insättningsbonus för odds finns det två saker att hålla reda på. Det första handlar om omsättningskrav vilket hänvisar till så många gånger du måste omsätta bonusen. Vad som är positivt med en oddsbonus är att omsättningskraven generellt är betydligt lägre än en casino bonus. Vanligtvis ligger omsättningskraven på en oddsbonus på ungefär 4-8x bonusbeloppet. Är det högre än 10x bonusen brukar vi skippa bonuserbjudandet.

Det andra du ska ha kontroll över är lägsta oddset, d.v.s minimum oddset. Detta betyder det odds som det lägsta oddset på din kupong måste uppnå till. Generellt brukar minimum odds ligga på cirka 1,4-2,0. Är det högre odds än 2,0 är det enligt oss inte värt att ta emot erbjudandet då sannolikheten är stor att vi inte lyckas få ut något av våra vinster eftersom det är svårt att få in bets där oddset är högre än 2,0.

Andra oddsbonusar som är vanliga

Det är inte bara insättningsbonus som finns tillgängligt hos spelbolagen i Sverige. Vissa väljer att ge andra typer av bonusar istället. Nedan hittar du de vanligaste bonusarna bland betting och oddssidor i Sverige idag.

Riskfritt spel

Du som tycker om odds har garanterat hört talas om riskfria spel tidigare. Detta är ett bonuserbjudande som är bra men vi föredrar oftast insättningsbonusar. Men samtidigt ger riskfria spel dig möjligheten att chansa mer i din betting och försöka hitta en skräll eller en högoddsare. Ett riskfritt spel innebär nämligen att du inte behöver fundera på något som heter risk. Du kommer att använda dina egna pengar för att placera ett spel. Men om ditt bet inte skulle gå in kommer spelbolaget ge dig insatsen du nyss lagt tillbaka.

Därmed kan du lägga ytterligare ett spel. Eftersom du får pengarna tillbaka om ditt bet inte går in är det oftast bättre att använda ett riskfritt spel när man tror att en skräll är på ingång. Skulle du misslyckas får du tillbaka pengarna och kan lägga ett nytt bet där du eventuellt spelar mer ”säkert”.

Boostade odds

Boostade odds var väldigt populärt förr innan svensk licens infördes och då var det på speciella matcher som befintliga spelare kunde ta del av bonuserbjudandet. Idag ser det annorlunda med den svenska licensen som alltså enbart tillåter en bonus per spelare och licens. Det har inneburit att det endast är möjligt med boostade odds som en välkomstbonus istället.

Ett boostat odds innebär att spelbolaget höjer oddsen till en nivå som egentligen inte speglar det sannolika utfallet. Det kan exempelvis handla om en klar favorit som har väldigt låga odds inför matchstart men som får oddset boostat och därmed höjt till en högre nivå vilket ökar spelvärdet. Det finns ibland också boostade odds på samtliga tre utfall (1×2) på stormatcher för att locka nya spelare.

Free bets / Gratisspel

Att ta emot ett free bet kan också vara trevligt som ny kund hos en bettingsajt. Detta brukar innebära att spelbolaget ger dig en viss summa pengar att använda på ett bet. Oftast krävs det en insättning för att du ska få ett extra free bet. Du kommer då att kunna använda dig av spelbolagets pengar men till skillnad från en insättningsbonus kan du inte dela upp bonusen på flera olika matcher. Istället är det ett enskilt free bet som gäller på en match som du bestämmer själv.

Om du skulle lyckas vinna på ditt free bet är sannolikheten stor att spelbolaget tar tillbaka den insats de givit till dig. Däremot betalas vinsten ut helt utan några omsättningskrav. Därmed är free bets ett mycket tilltalande oddserbjudande för många spelare hos betting och oddssidor i Sverige idag.

Bonusregler under svensk licens

Sedan svensk licens infördes har det blivit betydligt mer restriktivt vad gäller oddsbonusar. Det är inte längre möjligt att ta emot lika mycket bonuserbjudanden som det var förr i tiden. Anledningen stavas Spelinspektionen som alltså maximalt tillåter varje licenstagare att ge ut ett erbjudande totalt. Det betyder att du som tar emot en bonus från ett spelbolag också är låst från att ta emot fler erbjudanden från samma betting bolag samt de spelsidor som delar licens med valt spelbolag.

Samtidigt finns det också fördelar med svensk licens införande även på bonussidan. Till exempel har du alltid 60 dagar på dig att omsätta ett bonuserbjudande. Så var inte fallet innan där du ibland kunde ha väldigt kort tid på dig. Men det är klart att det generellt blivit sämre med bonusar för odds och betting sedan svenska licensen trädde i kraft. Fast även om det enbart är tillåtet med en bonus per spelare och licens finns det mängder med licenstagare att hämta bonusar från.