Betting utan konto 

Svenska spelare ska vara tacksamma att de idag kan få en så fantastisk smidig spelupplevelse. Historiskt har det långt ifrån varit lika gynnsamt hos spelbolagen. Vi behöver inte backa tillbaka allt för länge för att minnas de horribla registreringsprocesserna och uttagen som var faktum för de svenska spelarna. Idag ser det minst sagt annorlunda ut när betting utan konto tagit över med dunder och brak. Och även spelbolag som inte har betting utan registrering har krav på sig av den svenska Spelinspektionen.

För allting med betting utan konto började med när den svenska licensen skulle införas. Spelbolagen visste att det skulle bli tuffare krav mot dem som tidigare hade varit moraliskt sisådär. Men med den svenska licensens införande skulle det bli betydligt bättre på flera plan. Idag är det svårt att tänka på en återgång till hur det var tidigare. Istället är det betydligt enklare att spela hos spelbolag med BankID.

betting utan konto

BankID är nyckeln till allting

Även om det inte är ett spelbolag som går under Pay N Play Betting eller betting utan konto måste de ha BankID som verifieringsmetod. Det innebär att du ska kunna verifiera din identitet med BankID istället för att registrera dig genom formulär eller skicka in massor av dokument när du vill ta ut dina vinster. BankID används av svenskar för att legitimera sig på nätet. Det går att använda tjänsten för att signera avtal, lån och deklarationen.

Med BankID kan man identifiera sig på nätet på ett säkert sätt. För den som mot förmodan inte har BankID och vill skaffa det kan göra det på ett väldigt enkelt sätt. Ladda först BankID-appen från Google Play eller App Store. Därefter går du in på din internetbank och kollar under “övriga tjänster” och “mobilt BankID”. Där står instruktioner hur du ska gå tillväga och när du har tjänsten kommer livet att bli betydligt enklare för dig, inte minst hos spelbolag online. 

Trustly kom på Pay N Play

Betting utan konto är en uppfinning som vi har Trustly att tacka för. Den svenska betaltjänsten fortsätter att växa och är idag enormt populär för betalningar online, inte minst hos bettingsidor. Trustly ville ge en upplevelse som var bättre för spelarna. Därför slog de ihop registreringen och den första insättningen med en och samma process. Det är detta som hänvisar till betting utan konto eftersom du inte behöver registrera ett konto på egen hand. Istället får du ett virtuellt konto i samband med att gör din första insättning med Trustly. Det är självklart betydligt bättre än att fylla i massor av uppgifter som var fallet tidigare när du spelade hos spelbolag. 

Därefter är du medlem och kan upptäcka oddsens värld på bästa sätt.  Om du vill vill återvända till en spelsida loggar du återigen in med mobilt BankID och kommer då att ha till spelsaldo tillgängligt och kan ta del av betting odds på nytt. Anledningen till namnet Pay N Play är att man gör en insättning och kan spela på direkten utan något krångel. Men den stora revolutionen med Pay N Play och betting utan konto är definitivt uttagen.

Smidiga uttag den stora skillnaden

Du minns säkert hur det var förut med uttagen?! När du skulle begära uttag var det en process som gav en gråa hår. Först skulle du begära uttag och för att spelbolaget ens skulle processa uttaget behövde du skicka in flertalet olika dokument. Detta sa spelbolagen behövdes för att verifiera din identitet. Men de krävde fler dokument än en diktatur gör för att utfärda ett visum. Adressbevis, bankutdrag, kopia av pass/id, bild på kontokort och andra dokument är exempel på vad du behövde skicka in. Processen från det att du begärde uttag till att du faktiskt fick pengarna kunde ta dagar, ibland veckor. 

Så är inte fallet med betting utan konto. Nu använder du Trustly på ett smidigt sätt. Begär uttag och klicka på din bank hos Trustly och fyll i ditt personnummer. Därefter kommer du att få verifiera dig med mobilt BankID och får därefter välja vilket bankkonto du ska ha pengarna till. Du bekräftar uttaget med att verifiera dig med E-legitimation en gång till. Nu kommer du att få pengarna utbetalda på några minuter vilket givetvis är väldigt bra.  

Swish etablerar sig allt mer

Vi har också fått se Swish bli en etablerad betaltjänst bland svenska spelbolag. Tidigare var det bara Svenska Spel och ATG som kunde erbjuda Swish. Men sedan den svenska licensen införts går det att ta del av Swish som betaltjänst hos många spelbolag. Swish är exremt smidig att använda. Du fyller bara i det telefonnummer du har kopplat till tjänsten. Därefter kan du göra en insättning via appen som du bekräftar med BankID.

Lika smidigt är det vid uttag. Förr var Swish inte tillgängligt för uttag. Då var det enbart för att göra insättningar som man kunde använda sig av betaltjänsten. Så ser det inte ut idag när vi istället kan använda Swish vid uttag också. Det ger verkligen en betaltjänst som är något alldeles extra eftersom du även här får pengarna utbetalda på några minuter. Swish har drygt 7,6 miljoner användare vilket är överlägset mest av betaltjänsterna i Sverige.

Betting utan konto har ofta en oddsbonus

Du som vill prova på betting utan konto kan ofta också ta emot en oddsbonus. Eftersom spelbolagen som har denna funktion inte vill ha något krångel brukar det oftast vara väldigt bra regler och villkor såsom omsättningskrav kring dessa bonusar. Du kan till exempel ta emot en insättningsbonus som dubblar din första insättning upp till 1000 kronor.

Gör du i detta scenario en insättning på 1000 kronor kommer du att få 2000 kronor att spela för. Det ger en riktigt härlig start när du ska börja betta hos ett spelbolag. Därför rekommenderar vi varmt en oddsbonus när du ska börja betta hos ett spelbolag utan konto.

Dessa smidiga spelsidor brukar också ha utmärkta mobila förutsättningar. Antingen kan du spela via en app eller direkt via din mobila webbläsare. Oavsett vad du väljer får du en fläckfri spelstund som kommer att göra att du kan spela precis överallt. Det är givetvis en frihet som inte ska underskattas.